Accessoires in de badkamer

De badkamer is een oase van rust, althans, dat is wat veel vrouwen eigenlijk willen. Toch ontkom je er in veel woningen niet aan dat deze oase wordt verstoord door een wasmachine en droger, de wasmand en een prullenbak? Maar wist je dat je door je accessoires slim te kiezen, toch een rustgevende omgeving kunt creëren?

Rustige kleuren
Je hebt het nu eenmaal nodig in een badkamer, een wasmand, prullenbak en houder voor de toiletborstel. Om je badkamer een mooie uitstraling te geven, kies je bij voorkeur deze accessoires in dezelfde kleur. Zo creëer je namelijk een eenheid in de badkamer. Kies vervolgens de andere accessoires, zoals het plankje boven de wastafel, het zeeppompje, douchegordijn en dergelijke ook in deze kleur. Vooral rustige kleuren, zoals grijs, wit en blauw doen het goed.

Vrolijke kleuren
Natuurlijk kun je de accessoires van je badkamer in vrolijke, bonte kleuren kiezen. De badkamer mag een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid en stijl. Wees dan wel consequent en kies dan bijvoorbeeld voor accessoires in dezelfde vorm. Bijvoorbeeld een vierkante rode prullenbak en een rechthoekig geel zeepbakje. Zo creëer je namelijk een eenheid in vorm.

Weg met vuile kleding
Maar wat doe je precies met de bende die de vuile was kan geven? Een wasmand die je kunt afsluiten kan dan uitkomst bieden. Ook kun je kastjes kopen met een klep waar de vuile was in kan. Kies een kastje in dezelfde stijl als de andere badkamermeubels. Niemand zal vermoeden dat je hier de was in verstopt. Een goede oplossing voor als je de wasmachine alleen maar in je badkamer kwijt kunt.