Badkamer boven en slecht ter been?

Wanneer je ouder wordt en slecht ter been raakt is het heel onhandig als je badkamer op de verdieping is. Een badkamer verplaatsen naar een lagere etage ligt niet bepaald voor de hand en is in geval van een huurwoning zelfs uitgesloten. Je kunt in dat geval wel voor een traplift kiezen. Dit is de perfecte oplossing voor iedereen die niet goed ter been meer is en toch graag in zijn of haar eigen huis wil blijven wonen.

Verhuizing naar appartement niet nodig

Je blijft met een traplift mobiel in huis en hoeft je niet te beperken tot de beneden verdieping. Ook een verhuizing naar een gelijkvloers appartement kan uitgesteld, misschien zelfs ‘afgesteld’ worden. Veel mensen blijven toch het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde woning wonen en willen gebruik maken van de badkamer met alle gemakken die zich daarin bevinden.

Niet alleen voor ouderen maar ook voor jongere mensen met een lichamelijke beperking is zo’n lift natuurlijk ideaal. Wanneer één van de gezinsleden niet zelf de trap op kan is dat heel vervelend, zeker als de badkamer boven is. Ook slaapkamers zijn meestal niet op de begane grond. Al met al genoeg reden om een traplift te willen aanschaffen. De montage kan snel en de lift hoeft niet veel ruimte in te nemen.

Voorlichting

Er zijn verschillende typen trapliften om uit te kiezen en het is dus zaak om je goed te laten voorlichten. Ook zijn er vaak mogelijkheden om (een gedeelte van) de kosten vergoed te krijgen. Dit is iets om na te vragen bij de gemeente.

Overweeg je de aanschaf van een traplift voor in jouw woning? Ga dan eens informeren naar de mogelijkheden en je zult zien dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de bereikbaarheid van je badkamer!

Plaats een reactie