Bijzondere muren dankzij mozaïek tegels

De badkamer of het toilet zie je per dag meerdere malen van binnen. Het begint ’s morgens al wanneer je uit bed onder de douche stapt tot aan  ’s avonds wanneer je voor de laatste keer je tanden poetst die dag. Dan mag je best genieten van hoe mooi je badkamer eigenlijk is. Een mooie badkamer begint met bijzondere tegels, zoals mozaïek tegels.

Glas
Mozaïektegels zijn gewoon grote tegels (vierkant of langwerpig) maar het lijkt alsof het allemaal kleine vierkantje tegeltjes zijn wanneer het eenmaal op de muur zit. Per tegel heb je bijvoorbeeld negen of zestien kleine vierkantje tegeltjes. Deze zijn vaak van glas gemaakt en dat biedt heel veel mogelijkheden qua kleuren en schakeringen. De glazen mozaïektegeltjes worden vervolgens tot een tegel samengebracht, zodat ze op de muur, langs het bad of wastafel kunnen worden geplaatst.

Breng kleur in de badkamer
Er zijn hele witte mozaïektegels, maar het mooiste is het als het glas toch een kleurtje heeft. Oranje bijvoorbeeld, met vlammende strepen scharlaken erdoor heen. Of geniet van paars met roze accenten. En wat dacht je van zeegroen met slieren donkerblauw, zodat het net is alsof je je onder water bevindt? Er zijn heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar, ook jouw lievelingskleur.

Accenten
Het leuke van mozaïektegels is dat je ze niet per se over de gehele badkamer hoeft te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld deze tegels alleen rondom het bad plaatsen als accent in de badkamer. Of een band ervan maken op tweederde van de muur, zodat je een soort lijst krijgt. Trendspotters hebben gezien dat verticale banen van mozaïektegels worden gelegd als grens langs de douche of langs je wastafel en spiegel. Ook helemaal in als lijst om de spiegel.

Laten tegelen
Het werken met glastegels is een vak apart en daarom kun je beter deze tegels door een tegelzetter laten aanbrengen op je badkamermuur. Zo weet je zeker dat ze perfect worden aangebracht.

Bron afbeelding