De vele opties voor het badkamerraam

Wie een raam in de badkamer heeft, is daar meestal blij mee. Mensen vinden het prettig om ook bij daglicht te kunnen badderen of douchen. Dat neem niet weg dat je nergens liever inkijk voorkomt dan daar. De grote hoeveelheid vocht in de badkamer tast veel raambekleding echter snel aan. Gelukkig blijven er genoeg geschikte mogelijkheden over voor de bekleding of afdekking van het badkamerraam.

Vochtafstotende raambekleding
Een eerste mogelijkheid is vochtafstotende raambekleding. Dat zijn gordijnen, vouwgordijnen of jaloezie├źn die speciaal zijn bewerkt zodat ze het vocht wel verdragen. Ze zijn in alle soorten en te maten te krijgen, onder meer bij gespecialiseerde bedrijven.

Deze raambekleding is vooral geschikt als je de mogelijkheid wilt houden om de badkamer te verduisteren. Wil je dat, bijvoorbeeld overdag, juist niet, zijn de onderstaande opties (ook) interessant.

Folie op het raam
Een goede manier om inkijk te voorkomen en toch daglicht in je badkamer te houden is het aanbrengen van raamfolie. Dit wordt ook wel glasfolie genoemd. Het laat licht gewoon naar binnen schijnen, maar pottenkijkers zijn kansloos. Je kunt kiezen uit de volgende soorten folie:

-Decoratieve maar blinderende folie.
-Zonwerende folie die uv-stralen tegenhoud. Hierdoor kun je zelf wel naar buiten kijken.
-Inbraakwerende folie.
-Antistatische folie. Deze hoef je niet te plakken, waardoor je hem gemakkelijker kunt aanbrengen.

Decoratieve folie is alom verkrijgbaar, voor de andere soorten bestaan gespecialiseerde bedrijven.

Ander glas
Een vergelijkbare oplossing is je raam voorzien van glas dat inkijken onmogelijk maakt. Dat kan bijvoorbeeld met melkglas of gekleurd glas. Dan weet je zeker dat je bij het aanbrengen geen bubbeltjes achterlaat of dingen scheef plakt.

Het bestellen van dit glas op maat is bij de vele online aanbieders geen probleem en beslist betaalbaar. Tenslotte zijn de meeste badkamerraampjes toch maar klein.