Elegant: badkuip op pootjes

Het is misschien wel het meest elegante bad uit de geschiedenis: een badkuip op gouden leeuwenpootjes. Misschien is het ook wel de meest sexy badkuip – wie zal het zeggen – want veel vrouwen houden van deze elegante, gestroomlijnde, ietwat decadente kuip om in te baden. Zie jij je al liggen in rijk schuim?

Leeuwenpootjes
Dankzij de pootjes (meestal zijn dit leeuwenkopjes of pootjes) staat het bad boven de vloer, waardoor het vrij in een ruimte kan worden geplaatst. Ben je gezegend met een grote badkamer, dan mag dit bad zeker een prominente plaats in nemen. De echte ouderwetse baden op pootjes hadden geen afwateringsysteem, maar de moderne varianten wel. Plaats het bad met de afvoer boven het putje of zorg ervoor dat het water makkelijk kan weglopen naar het putje toe.

Stijlvolle badkamer
Een stijlvol, tikkie decadent bad hoort natuurlijk in een badkamer thuis in dezelfde rijke stijl. Kies daarom voor glanzende, mooi vormgegeven kranen en lijst de spiegel eens in, in een grote, rococo-achtige lijst. Let wel: bij deze stijl is de grens tussen stijlvol klassiek en overdreven kitsch heel dun. Kies je accessoires daarom verstandig en laat je inspireren door verschillende woonmagazines. Het helpt om te bedenken dat het bad bij deze stijl altijd centraal moet blijven staan.

bad op pootjes

 

 

 

 

 

 

Bron foto: Sanitairkopen.nl