Tips voor een mooie badkamer

Een aangename badkamer creëren

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Meer dan je zelf misschien denkt. Het is een plaats waar je elke dag bent. Het is daarom belangrijk dat de badkamer een aangename ruimte is om te verblijven. Je kunt een badkamer zo aankleden dat het een aantrekkelijke plek is om in bad te kunnen gaan, of onder de douche te kunnen stappen. Daarom volgen hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Een collage samenstellen van ideeën en foto’s

Voordat je aan de slag gaat met het creëren van een mooie sfeer in je badkamer, kun je inspiratie opdoen door meubelzaken te bezoeken. De ideeën die je daar op doet kun je verzamelen in een collage. Dit kun je combineren met plaatjes en foto’s uit magazines en folders. Daarmee prikkel jij je creativiteit en kun je van je badkamer een prachtige ruimte maken!

Welke kleur kies je voor de badkamer?

Om een aangename ruimte te maken van je badkamer, kun je het beste gebruik maken van lichte en rustige kleuren. Dat hoeft niet direct wit te zijn. Zachtgroen en zachtblauw kunnen het ook erg goed doen. Wanneer je deze in de basis laat terugkeren, dan kun je qua motieven of decoraties meer variëren met andere kleuren. Gebruik niet meer dan twee of drie hoofdkleuren in je badkamer.

Een artistieke badkamer met behulp van tegelstickers

Wil je graag een artistiek gevoel beleven in je badkamer? Dit kun je realiseren door gebruik te maken van tegelstickers. Daarmee geef jij je badkamer een persoonlijke sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke, romantische of oosterse uitstraling in je badkamer. En misschien wil je wel gewoon een Hollandse badkamer. Ook daarvoor zijn diverse tegelstickers te vinden in de winkel.