Badkamer op zolder

Is je huis gezegend met een grote zolder waar je een mooie slaapkamer of fitnessruimte van kunt maken? Zorg dan dat je een stuk reserveert voor een mooie badkamer. Ideaal, want dan hoef je ’s nachts niet de zoldertrap af voor een bezoekje aan het toilet en je kunt ongestoord relaxen in je eigen badkuip.

Locatie
Dankzij producten zoals een Sanibroyeur is het heel gemakkelijk om een toilet in iedere ruimte van het huis te plaatsen, dus ook op zolder (of in het souterrain). Maar het is ook mogelijk om een hele badkamer op zolder te plaatsen, zolang je maar weet waar de waterleiding loopt door het huis. De bouwtekeningen kunnen hierbij helpen. Als het mogelijk is, plaats je het sanitair dichtbij de aansluitpunten voor de waterleiding.

Stevige vloer
Voordat je de badkamer gaat aanleggen is het ook belangrijk om na te gaan of de vloer geschikt is. Meestal zal dit geen problemen geven, maar zorg wel dat het gecheckt is. Vervolgens kun je een waterafstotend oppervlak maken van badkamertegeltjes. Heb je weinig ruimte voor het bouwen van extra muren? Dan kan een muurtje op borsthoogte ook uitkomst bieden. Ideaal om de wastafel in te monteren. De open ruimte kun je afsluiten met een kort douchegordijn.

Schuin dak
Voor een douche zal je graag willen kunnen staan, maar het bad zou je best in de ruimte onder het schuine dak kunnen plaatsen. Kies hiervoor een ruim zitbad met een flink rand, zodat je onder het schuine dak wat opbergruimte krijgt voor shampoos, badzout en vrolijke badeendjes. Gezellig en knus. Kies voor de douchekop dan een plek waar je kunt staan.

Meerwaarde
Een badkamer op zolder geeft al snel een meerwaarde aan je huis. Zowel gevoelsmatig als financieel, want als je het huis later gaat verkopen kun je deze extra badkamer wel als extra luxe meenemen. Ook is zo’n extra badkamer fijn als je de zolder zou verhuren aan een student of voor de logés.

Bron foto: 101woonideeen

Versier het kleinste kamertje

toilet

Gemiddeld spenderen we per week 50 minuten van onze tijd op het toilet. Dat klinkt misschien niet zo heel veel, maar je komt er toch vaker dan je denkt. Dan mag het eigenlijk best wel een beetje gezellig zijn op de wc.

Keuze genoeg
Net als de badkamer, huiskamer of de keuken kun je de wc aankleden zoals jij dat wilt. Het mag een afspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid en stijl. Maar het is ook een mogelijkheid om iets heel anders te doen. Laat je inspireren door de toiletten van anderen en van bedrijven, want soms kom je zo op de leukste ideeën.

Tip
Let wel: overdaad schaadt, vooral in een kleine ruimte. Kies je accessoires daarom zorgvuldig en maak het niet te vol. Je moet het immers ook schoonhouden.

Nautisch thema
Veel mensen kleden het toilet aan met een nautisch thema, bootjes en zeesterren bijvoorbeeld. Maar ook een mandje met schelpen op de stortbak, wordt veel gezien. Je kunt bijvoorbeeld ook deurposters kopen met strandafbeeldingen erop. Ben je handig? Schilder dan zelf een mooi strand op de deur.

Tegeltjes aan de muur
De Hollandse tegeltjes zijn natuurlijk heel gezellig en het lezen van wijsheden op de muur is vooral geschikt voor het toiletbezoek. Schilder je favoriete gezegde eens op de muur, als deze niet betegeld is, en hang diverse tegeltjes speels aan de muur.

Notitieblok
Ook veel gezien is het schoolbord op de deur. Met schoolbordverf kun je dit makkelijk zelf maken. Doosje met krijtjes erbij en je kunt iedereen in huis een boodschap achterlaten. Handig als je veel afspraken moet bijhouden, of gewoon iets liefs tegen je huisgenoten wilt zeggen.

Posters
Met een grote poster kun je je toilet ook al snel en leuk aankleden. Je kunt deze posters vaak zo kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook een foto die jezelf hebt gemaakt op dit formaat laten afdrukken. Zorg dat een poster strak tegen de muur wordt bevestigd, zodat deze goed blijft zitten. Bijvoorbeeld met behanglijm.

Trend badkamermeubels: Eenvoud met een glimlach

badkamer

Less is more

Voor de badkamer zijn meubels te koop in alle stijlen, maten en kleuren. Maar de trend is duidelijk: less is more, op een zachte manier. Geen overdreven romantische details, geen té strakke minimalistische designvormen en zeker geen wilde kleuren.

De badkamer van nu is strak maar vriendelijk van vormgeving, met afgeronde hoeken en is uitgevoerd in rustige tinten.

Modern en tijdloos tegelijkScandinavisch-appartement-badkamer

Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar voor de huidige trend is veel te zeggen. Deze look kenmerkt zich door mooie, neutrale, materialen en kleuren als grijs, wit, antraciet en hier en daar nog wat natuurtinten, zoals bruin, zand en zacht appelgroen.

Tijdloos

Door deze combinatie van vorm, materiaal en kleur zal deze rustige stijl de tand des tijds behoorlijk goed doorstaan en niet snel als ouderwets gezien worden. In deze tijd is dat een belangrijk voordeel, zeker als je je huis nog eens wilt verkopen.

Juweeltjes van w.c.’s

Ook de toiletpotten zijn tegenwoordig schitterend van design. Veel badkamers hebben ook een w.c., hoewel een groot aantal mensen dat toilet liever buiten de badkamer gesitueerd zou zien.

In het uitgebreide assortiment badkamermeubels dat verkrijgbaar is zul je altijd iets moois kunnen vinden en daarbij kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Ook bij de (zeer) goedkopere merken kun je soms hele mooie elementen voor de badkamer vinden.

Belangrijk: Bergruimte!

Bij de keuze van de badkamermeubels is natuurlijk niet alleen het uiterlijk van belang; als je de juiste badkamermeubels kiest zijn die niet alleen fraai om te zien, ze zorgen ook voor voldoende bergruimte. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een compleet meubel of een combinatie maken van losse elementen.

Afbeeldingen: 1, 2