Trendy badkamers als persoonlijke ontspanningsruimte

Onze badkamer is zoveel meer dan een plaats voor een frisse douche of een ontspannend ligbad na geleverde inspanningen. Ontspanning en relaxatie staan er meer dan ooit centraal. Onze badkamer is dé ruimte van onze woning om tot rust te komen

Dat heeft uiteraard gevolgen voor de totaalinrichting van onze badkamer, die meer dan ooit uitgroeit tot ons persoonlijk schoonheidssalon. Niet te verwonderen dat we onze badkamer steeds meer in fucntie van genieten en ontspanning inrichten.

Een belangrijke tendens is ongetwijfeld de hoofdrol die hout vervult in onze badkamer. Ook in onze badkamer geven we absolute voorrang natuurlijke materialen met een authentieke uitstraling. Hout is puur natuur dat warmte en gezelligheid uitstraalt, ook in onze badkamer.

Kleiner met meer mogelijkheden

Als gevolg van de steeds schaarser wordende bouwgrond bouwen we de laatste jaren steeds kleiner en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor onze badkamer. Die werd de jongste jaren opmerkelijk kleiner, maar dankzij het gebruik van allerlei accessoires ook gebruiksvriendelijker. Ondanks zijn beperkte oppervlakte krijgt onze badkamer steeds meer mogelijkheden. We zien onze badkamer meer en meer evolueren in verticale richting, en dat zorgt er voor dat we op een beperktere ruimte meer kunnen dan enkele jaren geleden. Om zowel ons bouwbudget als onze energiefactuur binnen onze mogelijkheden te houden staat plaatsbesparing centraal in onze bouwplannen. Fabricanten van badkamers, badkamermeubelen en accessoires spelen daar gretig op in met een ruim aanbod aan vooral verticale meubels die een maximale opbergcapaciteit bieden, op een minimale oppervlakte.

Handige accessoires

Hedendaagse en trendy badkamers staan vol met handige accessoires om ons verblijf zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken. Alles is nu voorhanden om onze badkamer een persoonlijke uitstraling te bezorgen. Iedereen wil een eigentijdse en trendy badkamer op maat, met vele mogelijkheden en een beperkte energierekening. Deze evolutie plaatst bijvoorbeeld energiezuinige en slimme mengkranen centraal. Bij de inrichting van onze badkamer besteden we ook heel wat aandacht aan hygiëne en netheid. Badkamers vallen op door hun gebruiksvriendelijkheid en hun onderhoudsgemak. Zelf reinigende randloze toiletten zijn er het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld van.

Bron foto: Pinterest