Versier het kleinste kamertje

Gemiddeld spenderen we per week 50 minuten van onze tijd op het toilet. Dat klinkt misschien niet zo heel veel, maar je komt er toch vaker dan je denkt. Dan mag het eigenlijk best wel een beetje gezellig zijn op de wc.

Keuze genoeg
Net als de badkamer, huiskamer of de keuken kun je de wc aankleden zoals jij dat wilt. Het mag een afspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid en stijl. Maar het is ook een mogelijkheid om iets heel anders te doen. Laat je inspireren door de toiletten van anderen en van bedrijven, want soms kom je zo op de leukste idee├źn.

Tip
Let wel: overdaad schaadt, vooral in een kleine ruimte. Kies je accessoires daarom zorgvuldig en maak het niet te vol. Je moet het immers ook schoonhouden.

Nautisch thema
Veel mensen kleden het toilet aan met een nautisch thema, bootjes en zeesterren bijvoorbeeld. Maar ook een mandje met schelpen op de stortbak, wordt veel gezien. Je kunt bijvoorbeeld ook deurposters kopen met strandafbeeldingen erop. Ben je handig? Schilder dan zelf een mooi strand op de deur.

Tegeltjes aan de muur
De Hollandse tegeltjes zijn natuurlijk heel gezellig en het lezen van wijsheden op de muur is vooral geschikt voor het toiletbezoek. Schilder je favoriete gezegde eens op de muur, als deze niet betegeld is, en hang diverse tegeltjes speels aan de muur.

Notitieblok
Ook veel gezien is het schoolbord op de deur. Met schoolbordverf kun je dit makkelijk zelf maken. Doosje met krijtjes erbij en je kunt iedereen in huis een boodschap achterlaten. Handig als je veel afspraken moet bijhouden, of gewoon iets liefs tegen je huisgenoten wilt zeggen.

Posters
Met een grote poster kun je je toilet ook al snel en leuk aankleden. Je kunt deze posters vaak zo kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook een foto die jezelf hebt gemaakt op dit formaat laten afdrukken. Zorg dat een poster strak tegen de muur wordt bevestigd, zodat deze goed blijft zitten. Bijvoorbeeld met behanglijm.