Badkamer op zolder

Is je huis gezegend met een grote zolder waar je een mooie slaapkamer of fitnessruimte van kunt maken? Zorg dan dat je een stuk reserveert voor een mooie badkamer. Ideaal, want dan hoef je ’s nachts niet de zoldertrap af voor een bezoekje aan het toilet en je kunt ongestoord relaxen in je eigen badkuip.

Locatie
Dankzij producten zoals een Sanibroyeur is het heel gemakkelijk om een toilet in iedere ruimte van het huis te plaatsen, dus ook op zolder (of in het souterrain). Maar het is ook mogelijk om een hele badkamer op zolder te plaatsen, zolang je maar weet waar de waterleiding loopt door het huis. De bouwtekeningen kunnen hierbij helpen. Als het mogelijk is, plaats je het sanitair dichtbij de aansluitpunten voor de waterleiding.

Stevige vloer
Voordat je de badkamer gaat aanleggen is het ook belangrijk om na te gaan of de vloer geschikt is. Meestal zal dit geen problemen geven, maar zorg wel dat het gecheckt is. Vervolgens kun je een waterafstotend oppervlak maken van badkamertegeltjes. Heb je weinig ruimte voor het bouwen van extra muren? Dan kan een muurtje op borsthoogte ook uitkomst bieden. Ideaal om de wastafel in te monteren. De open ruimte kun je afsluiten met een kort douchegordijn.

Schuin dak
Voor een douche zal je graag willen kunnen staan, maar het bad zou je best in de ruimte onder het schuine dak kunnen plaatsen. Kies hiervoor een ruim zitbad met een flink rand, zodat je onder het schuine dak wat opbergruimte krijgt voor shampoos, badzout en vrolijke badeendjes. Gezellig en knus. Kies voor de douchekop dan een plek waar je kunt staan.

Meerwaarde
Een badkamer op zolder geeft al snel een meerwaarde aan je huis. Zowel gevoelsmatig als financieel, want als je het huis later gaat verkopen kun je deze extra badkamer wel als extra luxe meenemen. Ook is zo’n extra badkamer fijn als je de zolder zou verhuren aan een student of voor de logés.

Bron foto: 101woonideeen

Zeep: pompjes, stukjes en puur natuur

zeep

Een belangrijk gebruiksvoorwerp in de badkamer is natuurlijk zeep. Of je nu van een stukje zeep houdt of van een pompje, zeep is er in allerlei soorten en maten. Van puur natuur met melk en honing tot desinfectie zeep in pompjes. Er is veel te krijgen op het gebied van zeepjes.

Verschillende geuren & kleuren
Helemaal in en verkrijgbaar in diverse reformzaken, maar ook speciale zeepwinkeltjes, is glycerinezeep. Deze zeep is vaak gemaakt van glycerine en vervolgens verrijkt met stukjes fruit, gewone zeep, bloemetjes of andere ingrediënten. Glycerinezeep is vaak transparant en daardoor is er veel mee te doen door zeepfabrikanten. Leuk als je zeep zoekt die past bij het interieur van je badkamer, want je kunt glycerinezeep krijgen in diverse kleuren, geuren en uitvoeringen.

Zeepbakje
Wanneer je kiest voor een stukje zeep, dan is het handig om er meteen een leuk zeepbakje bij te nemen die past bij de rest van je badkamer. Het enige nadeel van losse zeep en zeepbakjes is dat het nat wordt en er dus zeepresten achter blijven in het bakje. Dit kan best wel vies worden, waardoor het effect ‘hygiëne’ verloren gaat. Maak daarom het zeepbakje regelmatig schoon, het liefst wanneer je zeepstukje ook opgedroogd is.

Pompjes
Hou je van een strak design of ben je op zoek naar iets grappigs voor je kleurrijke badkamer? Kies dan eens voor een zeeppompje. Deze pompjes kun je eenvoudig vullen met je favoriete vloeibare zeep en zijn verkrijgbaar bij diverse woonwinkeltjes. Zeeppompjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, soorten en vormen, daarom is er altijd wel een te vinden die perfect past bij je badkamer. Het voordeel van een zeeppompje is dat het vaak wat schoner blijft dan een zeepbakje. Maak wel het pompje regelmatig schoon, zodat er geen opgedroogde zeepresten in achter blijven.