Zeep: pompjes, stukjes en puur natuur

Een belangrijk gebruiksvoorwerp in de badkamer is natuurlijk zeep. Of je nu van een stukje zeep houdt of van een pompje, zeep is er in allerlei soorten en maten. Van puur natuur met melk en honing tot desinfectie zeep in pompjes. Er is veel te krijgen op het gebied van zeepjes.

Verschillende geuren & kleuren
Helemaal in en verkrijgbaar in diverse reformzaken, maar ook speciale zeepwinkeltjes, is glycerinezeep. Deze zeep is vaak gemaakt van glycerine en vervolgens verrijkt met stukjes fruit, gewone zeep, bloemetjes of andere ingrediënten. Glycerinezeep is vaak transparant en daardoor is er veel mee te doen door zeepfabrikanten. Leuk als je zeep zoekt die past bij het interieur van je badkamer, want je kunt glycerinezeep krijgen in diverse kleuren, geuren en uitvoeringen.

Zeepbakje
Wanneer je kiest voor een stukje zeep, dan is het handig om er meteen een leuk zeepbakje bij te nemen die past bij de rest van je badkamer. Het enige nadeel van losse zeep en zeepbakjes is dat het nat wordt en er dus zeepresten achter blijven in het bakje. Dit kan best wel vies worden, waardoor het effect ‘hygiëne’ verloren gaat. Maak daarom het zeepbakje regelmatig schoon, het liefst wanneer je zeepstukje ook opgedroogd is.

Pompjes
Hou je van een strak design of ben je op zoek naar iets grappigs voor je kleurrijke badkamer? Kies dan eens voor een zeeppompje. Deze pompjes kun je eenvoudig vullen met je favoriete vloeibare zeep en zijn verkrijgbaar bij diverse woonwinkeltjes. Zeeppompjes zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, soorten en vormen, daarom is er altijd wel een te vinden die perfect past bij je badkamer. Het voordeel van een zeeppompje is dat het vaak wat schoner blijft dan een zeepbakje. Maak wel het pompje regelmatig schoon, zodat er geen opgedroogde zeepresten in achter blijven.